Thursday, 20 October 2011

kaki yang teseliuh

adoi...tgk la kaki aku yg dah membeso mcm kaki hape tah ni...sakit jgn ckp la..ter twist sikit je pn..xtau lak smpai bleh jd camni...x leh jln kejap aku td...trs hubby bwk pegi mengurut..dah smpai nak menangis dah tahan sakit kena urut..blk umah trs landing..bgn2 aje trs sakit bedonyut donyut..hanya tuhan yang tau...xtahan..aku trs minta ubat yg di beri oleh maksu(tukang urut) td..lps mkn lg rasa sakit..dlm dok sakit leh lak perut ni lapo..minta nasi lak kat hubby..seb bek ade dia..smntara tggu nasi msk aku ape lg..tahan sakit yg menyengat nyengat la....kali ni mmg menangis tesedu sedan dah..x mampu menahan sakit yang amat....dah lama sket br smkn ok..mgkn ubat td dah jalan...ni kaki makin membengkak..tp mengenangkan esk dah janji ngan kawan2 nak msk nasi lmk utk diaorg..aku gagahkan jua wat pesiapan utk msk esk..kalu aku x leh p keje sekalipn..nasi lemak ttp akan smpi pd mereka atas jasa baik tasha tolong bwkan ke opis..kalu larat aku sdri yg akan bw utk diaorng..hai la kawan2..doakan esok kaki aku makin ok ye...lg pn time rehat esk nak wat bunga reben lg..sonok plak wat mggu lps blm abeh lg..hehhehe..beria nak smbg mggu ni plak...ok.gud night..si haikal ni dah lame belayo sblh aku ni ha..ayahnye keje lak mlm ni..tggl la kami bedua...mtk2 esok kaki aku dah baik....yang berbalut tu lps blk dr klinik..yang lebam tu lps buka balutan n yg satu lg tu sblm p klinik n sblm di balutkan..uhuhuhuhu....

Monday, 17 October 2011

Benda Baru


Benda ni nampak mcm simple kan..but this simple thing la yg aku x reti nak wat...tp bila dah berjaya menghasilannya..wah satu kepuasan beb...ni semua gara2 k.atie la..kwn aku kat opis ni la..dia tu mmg kreatif giler..mcm2 kraftangan la yg dia dah hasilkan..jgn kn kata stkt hobi aje..siap dah wat bisnes makcik tu...ni aje yg baru berjaya aku berguru dgn dia...hari jumaat ni time rehat kami nak wat yg lain plak...best woo...tp best lg wat time2 keje kan..hahhaha..dah mmg xde keje..kami ape lg memanfaatkan la waktu keje ni dgn wat bda alah ni..hehheheh...bda ni aku pn xtau nama dia ...tp yg aku tau bda ni kalu nak dpt yg ready made byk leh jmp kat memory lane la..lovely lace...hehhehe..idea yg bgs juga pada sape yg nak wat bda alah ni utk dijadikan door gift or mskkan dlm goody bag utk org kawin...hehehhe..aku pn dah berangan nak wat door gift utk kdri kawin adik ipar aku yg ntah bilala masanya itu...hahahhaha...poi n adik..cepat2 la kawin...angah nak praktikkan ilmu baru ni....hehhehehe...

Hobi memasak




Memasak dan wanita....bagai isi dan kuku..ini x termasuk bab rumah tangga la kan..maksud aku..wanita ni suka memasak lg dr let say merempit la kan...so aku rasa aku yg sbgai wanita biasa ni pn x terlepas dari benda ni iaitu memasak...satu kepuasan bg aku bila ape yg aku msk ni suami n anak aku suka mkn..even bda simple aku msk pn deme ni suka la bebeno...so bila dah suka memasak tu ape lg..minat ni trs praktikkan smpi terbawa bawa makanan hasil air tgn aku ni ke opis..ape lg..suka bebeno la kwn2 di opis tu..nak2 yg lelaki..makn free la katakan..tp aku x kesah coz dah mmg aku suka msk pn kan...disebabkan minat msk aku bw ke opis..kwn2 opis yg ge girl ni pn ape lg..msg2 pn nak tjk kehebatan memasak mereka even hanya sekadar msk nasi n tlr grg je la kan...janji yang membedal makanan itu sonok x terkata sbb mlt pnh dgn makanan...hahahhaha....bkn takat lauk pauk aje..semua pn aku suka..kuih muih ke..kek biskut ke..semua pn suka la..hehehehhe...tp aku brani kata la..sapa jua yg hobinye suka memasak mst setuju dgn kata2 aku ni kan...hehhehe...antara makanan yg smpt aku snap lps memasak..inilah hasilnye....

cobaan pertama

Assalamualaikum....bertarikh 18.10.11 pada waktu 11.08 pg...bermulanya aktiviti baru aku...belajar menulis di blog sendiri..baru nak menjinakkan diri dalam dunia menulis ni...so kalau ade tersalah kata terkasar bahasa saya mohon kemaafan kerana saya budak baru belajar...kalau ada salah apalah salah kiranya dimaafkan dan ditegurlah kesalahan ku itu....